Slavnostni koncert ob 40-letnici

Jubilejno leto 2019 smo v Pihalnem orkestru Alples Železniki sklenili s SLAVNOSTNIM KONCERTOM OB 40-LETNICI. Tokrat smo v goste povabili violončelista, imitatorja in voditelja Tilna Artača ter navdušili občinstvo v domači športni dvorani.

Godbeniki pod taktirko dirigentke Darje Seliškar smo izvedli raznolik programom, v katerem so se prepletali narodnozabavna, klasična, filmska in tudi plesna glasba. Nedvomno so bili posebne štiri skladbe, ki smo jih izvedli skupaj s Tilnom Artačem. Pri dveh nas je spremljal na violončelu, pri skladbah Mačje oči in Bolj star, bolj nor pa se je vživel v Svetlano Makarovič oziroma Zorana Predina. Občinstvo je navdušila tudi zadnja skladba Pozdrav prijateljem, v kateri smo slišali več melodij Alpskega kvinteta. Osredni gost koncerta Tilen Artač je poskrbel tudi za smeh z imitacijami različnih politikov (Dimitrij Rupel, Karl Erjavec, Angelca Likovič …) in celo motorne žage, poleg tega pa je koncert še povezoval.

Na koncertu sta vodja škofjeloške območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti Aldo Komar in predsednica sveta omenjene izpostave Nadja Strajnar Zadnik podelila tudi Gallusove značke za večletno aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. Med koncertom smo predstavili tudi godbenike, ki so se nam v letu 2019 pridružili orkestru, le teh je kar 10. Zahvalili smo se tudi članom, ki že 40 let igrajo v orkestru. To so Vili Berce, Zdravko Berce, Tone Jelenc, Marko Nastran, Matevž Nastran, Miha Nastran in Peter Polajnar.

Na koncertu smo podelili tudi zahvale za dolgoletno sodelovanje glavnima sponzorjema Alplesu in Občini Železniki, ter PGD Železniki, turističnima društvoma Železniki in Davča ter Mažoretnemu društvu Železniki. Zahvalili smo se tudi Robertu Kuharju, ki vsako leto poskrbi za sceno na koncertu in njegovem nemoten potek, ter računovodkinji Zdenki Pfajfar, ki že vseh 40 let bdi nad financami orkestra.