//poaz.si/wp-content/uploads/2019/12/MG_5215.jpg

Darja Seliškar

Dirigentka

Glasbena pot Darje Seliškar se je pričela z igranjem klarineta v Glasbeni šoli Kranj v razredu prof. Blagoja Orozoviča. Po končanih šestih razredih klarineta so ji starši na njeno veliko željo kupili saksofon, ki ga je igrala v razredu prof. Eve Krajnčan dve leti. Po končani gimnaziji se je vpisala na Konservatorij za glasbo v Ljubljani, ki ga je z odliko zaključila. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Matjaža Drevenška.

Poučevala je v Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani, v Glasbeni šoli Koper, podružnici Piran in na Umetniški gimnaziji za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.
Od leta 2004 je zaposlena kot učiteljica saksofona v Glasbeni šoli Kamnik, kjer vodi tudi mladinski pihalni orkester in kvartet saksofonov.

Udeležuje se poletnih šol, seminarjev, delavnic in mednarodnih srečanj pri priznanih profesorjih saksofona doma in v tujini, pri prof. C. Delanglu, J. D. Michatu, S. Nestoroviču in drugih. Sodeluje z različnimi glasbenimi društvi in pihalnimi orkestri. Sodeluje tudi pri različnih glasbenih projektih, organizira ter vodi koncerte v glasbeni šoli in izven nje. Je tudi članica ocenjevalnih komisij na tekmovanjih. Trenutno tretje leto obiskuje šolo dirigiranja pri prof. Miru Sajetu.

Septembra leta 2017 je postala dirigentka Pihalnega orkestra Alples Železniki in se prvič odela v narodno nošo, kar je kot pravi, poseben občutek. Veseli se novih glasbenih sodelovanj z različnimi glasbenimi društvi in izvajalci, z orkestri ter Glasbeno šolo Škofja Loka in upa, da bo s svojim glasbenim delovanjem obogatila in razširila delovanje orkestra ter glasbeno in umetniško obogatila kulturno dogajanje v Selški dolini.